PARSABAN

Cultuurhistorische reizen

Groepsreizen Iran

Niet iedereen associeert Iran met een vakantieland. Velen denken bij Iran aan politiek en religieus extremisme. Dat heeft voor- en nadelen.
Het nadeel is dat de veelal negatieve berichtgeving in de media de beeldvorming over Iran en zijn bevolking sterk beïnvloedt. Het voordeel is dat de vreemdeling die het land bezoekt aangenaam verrast wordt door de zeer gastvrije en onbaatzuchtige houding van de bevolking.
Iraniërs willen graag veel vertellen en veel luisteren! En de vreemdeling die naar Iran reist, zoekt meestal meer dan alleen winkelen in de bazaar en waterpijp roken op een plein.

Parsaban richt zich op deze categorie reizigers, mensen die verder willen kijken dan de algemene berichtgeving. Iran is de op een na oudste natie ter wereld met vele kunstschatten uit zijn pre-islamitische en islamitische bestaan. Dit maakt een bezoek aan Iran meer dan de moeite waard. Parsaban reikt u de hand om kennis te maken met dit land met zijn millennia oude cultuur en intrigerende bevolking.

Parsaban organiseert al sinds 2008 een beperkt aantal exclusieve cultuurhistorische reizen naar Iran met reisleiding op academisch niveau. Tijdens onze reizen maakt u kennis met de Iraanse (kunst)geschiedenis en cultuur vanaf de oudheid tot heden.

Bij de reizen is inbegrepen een scala aan lezingen over (kunst)historische en politieke thema’s.
Voorafgaand aan uw reis kunt u geheel kosteloos deelnemen aan de cursus Iran en een inleidende cursus Perzisch.
U zult ervaren dat enige kennis van de Iraanse taal en cultuur vele deuren voor u opent, waardoor uw reiservaring des te intenser zal zijn!

Ons actueel aanbod cultuurhistorische reizen Iran

'Paleizen, tuinen en de verborgen citadels' 16 dagen

Vertrek: n.n.b.