PARSABAN

Cultuurhistorische reizen

Groepsreis Albanië

'Het land van duizend vensters' (15 dagen)

Reisbeschrijving groepsreis Albanië

Albanie kent een bewogen geschiedenis, dat begon met de vestiging van de Illyriers, een verzameling van stammen uit Balkangebied.
Vanaf 150 v. Chr. beheersten de Romeinen de provincie Illyricum, het gebied dat nu Albanie heet. Zij stichtten er gerenommeerde academies, zoals Apollonia waar keizer Augustus studeerde.

Tijdens deze reis bezoeken we de indrukwekkende archeologische opgravingen van Apollonia, Byllis en Butrint, magnifiek gelegen in de prachtige natuur van Albanie.

Deze reis brengt u ook naar de schilderachtige plaatsen Berat en Gjirokaster die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan vanwege hun unieke structuur en architectuur.

Uit Berat is afkomstig de iconen en frescoschilder van Albanie, Onufri, en tijdens onze reis zullen we zijn werk en die van zijn leerlingen in mooie musea en verscholen kerken kunnen bewonderen. Ondanks het strikt atheistische communistische bewind, waaraan we tijdens deze reis ook uitgebreid aandacht besteden, hebben de Albanese inwoners veel religieuze kunstschatten weten te bewaren.

Albanie is deel van het Balkanschiereiland met een groen en afwisselend landschap, en is een land van kust en water. Tijdens deze reis zullen we prachtige routes volgen langs de Albanese Riviera, door verlaten en ruig berglandschap, over rivieren, naar (schier)eilanden, langs mooie meren, en regelmatig onderweg stoppen voor een korte wandeling, een duik in het water, een adembenemend uitzicht, een lokale lekkernij, of een uniek natuurwonder.

De combinatie van de imposante archeologische sites, de wonderschone natuur, de bewogen geschiedenis, de mooie musea, de verscholen kerken, het lekkere eten, en de gastvrijheid van de inwoners van Albanie, maakt deze reis onvergetelijk.

Cultuurhistorische reisleiding op academisch niveau:
Deze reis wordt begeleid door een Nederlands sprekende reisleider met zeer gedegen kennis van de geschiedenis van de oudheid, moderne geschiedenis, kunst en architectuur van Albanië.

Excursies:
Bij deze reis zijn vele excursies inbegrepen die afhankelijk van het gebied in het teken staan van de natuur, de architectuur, de historie of het leven van alledag in Albanië. Naast de vele interessante excursies en verhandelingen is er in de steden meestal voldoende tijd voor individuele activiteiten. Er worden soms gezamenlijke maaltijden georganiseerd, maar u kunt in alle vrijheid uw avond naar eigen wens invullen.

Cursus voorafgaand aan de reis:
Cursus Albanië, een kunsthistorische verkenning.
Om goed voorbereid aan uw reis te beginnen, kunt u kosteloos deelnemen aan de Cursus voorbereiding Albanië. In deze cursus maakt u aan de hand van een powerpointpresentatie kennis met de geschiedenis van het land. Deze cursus zorgt ervoor dat u de bezienswaardigheden tijdens de reis in hun historische context kunt plaatsen.


Reisleiding:

Noyan Sahami is oprichter van Parsaban en begeleidt sinds 2008 met succes cultuurhistorische reizen naar landen in het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Azië.

Hij is een geboren verhalenverteller en beschikt over een brede kennis van de geschiedenis, kunst en religie van de landen die Parsaban aandoet. Hij is geboren en getogen in Iran en woont nu ruim 30 jaar in Nederland.

Hij geeft cursussen en lezingen over uiteenlopende thema’s, waaronder de kunst en geschiedenis van de Zijderoute, de geschiedenis en politiek van het Midden-Oosten en de oosterse (islamitische ) kunst en architectuur.

Hij kan u veel vertellen over de geschiedenis, kunst en cultuur van het land. Hij zal in het bijzonder aandacht besteden aan rijke architectuur en prachtige christelijke iconografie van de vele verscholen Albanese kerken.

Visuele impressie reis Albanië