PARSABAN

Cultuurhistorische reizen

Groepsreis het sultanaat Oman

'Langs de bastions van de Zon en de Maan'(14 dagen)

Reactie onze reizigers:

Annette Egels & Joke Rusman, Amsterdam
Groepsreis Oman november 2021
We hebben een hele mooie reis gehad. We kijken er met heel  veel plezier op terug! De reis heeft in alle opzichten aan onze verwachtingen voldaan. We hebben alleen maar positieve herinneringen!
Op de voorbereidende bijeenkomst kregen we van Noyan uitgebreide informatie over praktische zaken en de  geschiedenis, de huidige situatie en de cultuur van Oman.  Het was fijn om alvast met (een deel) van de groep kennis te maken. Ook kregen we een heerlijke lunch aangeboden. Oman is een prachtig land, heel  ruim en schoon, met witte/zandkleurige bebouwing langs brede snelwegen. De kuststrook is ruim en welvarend met moderne steden. We hebben ook verlaten, dorpen met vervallen koopmanshuizen gezien, waar de inwoners weggetrokken zijn, omdat er geen water was.  Doordat er in Oman nog weinig toeristen waren, was het bij de bezienswaardigheden heel rustig.
Soms waren we de enige groep met nog een verdwaalde toerist. De reisleiding door Noyan was weer als vanouds. Door de uitgebreide kennis en de deskundigheid van hem kregen we onderweg en bij de excursies veel interessante informatie over geschiedenis, kunst en cultuur van Oman.  De plaatselijke gids Heitham was behulpzaam en door zijn vriendelijke, gezellige aanwezigheid een meerwaarde voor de reizigers. Chauffeur Namar heeft ons op een veilige en rustige manier door Oman gereden.

De hotels waren prima, met als uitschieter op de laatste dagen het Intercontinentall hotel in Muscat, waar we een vrije dag hadden.
De lopende buffetten in de restaurants van het hotel waren uitgebreid en smakelijk. In alle hotels en openbare gelegenheden moest je een mondkapje op, wel zo veilig! Het verblijf en de overnachting in Wahiba Sands was een bijzondere ervaring.Omdat we met een kleine groep reisden voldeed de minibus prima. De meesten van ons konden desgewenst apart zitten om een nog beter uitzicht op het landschap te hebben. Van de voorraad waterflesjes werd dankbaar gebruik gemaakt.
De ritten met de terreinwagens door de bergen en over de zandduinen in de woestijn waren spectaculair. Door het gebruik van de terreinwagens kwamen we op plaatsen waar we met de bus nooit hadden kunnen komen. Ook per wagen drie personen was comfortabel. Dat was prima geregeld.

Het programma was heel gevarieerd: bezoek aan gerestaureerde forten/kastelen en verlaten dorpen, musea en moskeeën, wandelingen door wadi’s, waar je ook in kon zwemmen, met terreinwagens door de woestijn over zandduinen en in de bergen, met een bootje naar schildpadden kijken,’s avonds op het strand naar eierleggende schilpadden zoeken en onderweg picknicken in de bergen of in het park.
Doordat de afstanden in Oman niet zo groot zijn, was de reis heel relaxed.

Manfred Weisz, Utrecht & Christine Aubert, Kalmthout, België
Groepsreis Oman november 2021
1. De voorbereidende bijeenkomst was prima verzorgd. Onze (r)entree bij jou voelde direct heel erg vertrouwd, een open en warme ontvangst. Je voorbereiding was prima, een goede mix tussen reisinformatie en culturele achtergrond.  De rustige en zelfverzekerde wijze van presenteren zorgt voor heel veel vertrouwen en een ontspannen sfeer. We vonden het opvallend hoe je in een paar uur tijd zo'n goed beeld kon neerzetten en zoveel informatie kon verstrekken. Er bleven niet heel veel vragen over , wel heel veel zin..... En natuurlijk die heerlijke broodjes.....onmisbaar!

2. Hotels: prima! Luxer dan we gewend waren in Iran. De kwaliteit van de hotels is voor ons niet doorslaggevend op een culturele ontdekkingsreis, maar het was zeker heel aangenaam en op deze reis van toegevoegde waarde. Vooral het Intercontinentaal Hotel spande de kroon met alle luxe . Prima om de reis zo af te sluiten.

3. Vervoer met het busje was voor deze groepsgrootte passend en gelukkig niet te vol. Het is altijd fijn als er wat ruimte is om alleen te zitten. Fijn dat er ook water aan boord was. De 4 wheeldrives waren ook erg luxe  en  goed dat er maar twee personen op de achterbank zaten.  Verrassend was de woestijntocht en spannend om door de woestijn te scheuren. Normaal zijn we niet van de kermis, maar dit was wel erg leuk. Ook de tweede rit door de bergen was goed te doen.

4. De reisleiding van jou Noyan was natuurlijk perfect. Je bent een bijzonder mens. Een bewonderenswaardige mix van heel veel kennis, bevlogenheid, humor en een uitstekend organisatievermogen. Ook heel bijzonder is jouw interactie met de groep. Je hebt veel talent om de groepsdynamiek te managen, je weet heel goed te schakelen tussen nabijheid en distantie. En daarbij blijf je goed jezelf, je gaat zeker niet geforceerde rol aannemen. Dat maakt dat wij graag met jou op pad gaan. Normaal gesproken doen wij geen groepsreizen, te veel risico op een slechte of niet betrokken reisleider of iemand zonder kennis of/en met onvoldoende invloed op de groep waardoor er ruzie ontstaat met alle ellende van dien. Daar hebben we  geen behoefte aan.  Bij jou voelt het vertrouwd en met zoveel kennisoverdracht een hele rijke reis. Voor ons was het een zeer aangename, mooie  en ontspannen reis. We hebben echt genoten.
De reizen die je biedt hebben door de culturele component een belangrijke meerwaarde voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wereldgeschiedenis. We zien uit naar de reis over een paar maanden naar Georgië en Armenië.

Rick Ohm, Nieuwerkerk aan den IJssel
Groepsreis Oman november 2021
1. Voorbereidende bijeenkomstGoede inleiding op land en reis en eerste kennismaking met reisgenoten. En natuurlijk voorpret op reis.
2. Hotels: Prima accommodaties met Golden Tulip en Intercontinental als beste. Laatste mede door geweldig ontbijt, uitgebreid terrein met zwembaden, en ligging aan zee. Andere hotel in Muscat op zich goed maar in gangen van en naar kamers permanente ‘rooklucht’.
3. Vervoer: bus en 4wheels, Uiteraard 4wheels meest comfortabel. Door kleine groep was kleine bus goed, flexibel en gezellig alternatief. Vriendelijke chauffeurs.  
4. Reisleiding en plaatselijke gids: Zonder meer goed. Boeiende informatie en verhalen, mooie wisselwerking met lokale gids, sfeer verhogend. Nog bedankt voor de heerlijke taart voor mijn verjaardag!
5. Uw algemene indruk van de reis: Ik heb genoten (en verlang er naar terug J). Cultuurhistorisch is Oman wat minder boeiend maar was te verwachten, maar het was een prachtige reis met heerlijk (fotogeniek) weer – zeker in vergelijking met NL –, mooie afwisselende natuur (vooral bergstreek indrukwekkend), informatief, lekker rustig land (mede door Covid wellicht), vriendelijke bevolking, aangenaam gezelschap, uitstekende organisatie (o.a. geïmproviseerde lunches onderweg), …

Frank en Toos Bom, Heino
Groepsreis Oman november 2019
1 - Zoals we inmiddels gewend zijn bij Parsaban: een zeer informatieve bijeenkomst, zowel vwb de praktische zaken als wat betreft de kennismaking met Oman, haar geschiedenis, wat te verwachten etc. Bovendien ook nog lekkere koffie en een prima lunch
2 - Hotels: iha kwalitatief hoogwaardig tot zeer luxe. Van de laatste bestemming (Millenium hotel) hebben we slechts de bovenste verdieping hoeven gebruiken. De restaurants waren kwalitatief goed met Nizwa als culinaire uitblinker.
3 - Vervoer: prima bussen, ruimte genoeg. Klein puntje: door de gekleurde folie lijken alle witte huizen roze. 4 WD uitstekend, goede en beleefde chauffeurs. Door de terechte keus van 3 passagiers per wagen heeft ieder uitzicht naar buiten.
4 - Reisleiding: Noyan heeft Veel kennis van het land, de historie, religie, cultuur, architectuur en weet ook van het huidige Oman veel te vertellen wat betreft politiek, sociale cultuur, taboes etc. Trekt intelligente sociaal psychologische conclusies. Kortom: prima.
5 - Een mooie, interessante reis door een land dat pas net zijn stammengeschiedenis achter zich aan het laten is.
Prachtige landschappen waar m.n. de zandduinen in de woestijn en de bergen de hoogtepunten waren. Heeft voldaan aan de verwachtingen.

Ineke van der Struijs, Amsterdam
Groepsreis Oman november 2019
Ik kijk terug op een heerlijke reis, die perfect was georganiseerd.
Wat een genot om zelf niets te hoeven regelen! De reis was afwisselend, het weer geweldig, de hotels luxe, het eten overdadig en met verse ingredienten gemaakt en van zeer goede kwaliteit.
Op het vervoer was ook niets aan te merken. Vooral de 4WD's waren zeer comfortabel. Ook leuke chauffeurs! Kortom helemaal top.
De reisleider, Noyan, verdient een groot compliment. Geweldige inzet. Niets was teveel.
En elke dag gestart en geeïndigd met veel humor en positieve energie.

Ook de plaatselijke gids was zeer behulpzaam.Als 'waterliefhebber' waren voor mij het zwemmen in het sinkhole, het bezoek aan kustplaats Sur en de boottocht, waar we groene schildpadden hebben gespot, de toppertjes.
Ook van de woestijn , de bergen en het nationaal  museum in Muskat heb ik genoten.

De voorbereiding op de reis was van grote meerwaarde. De ontmoeting met de groep, de lezing van Noyan over Oman en haar geschiedenis-heden, de brochure en de 'basis-cursus'  Arabisch.
Allemaal een fijne voorbereiding om in de stemming te komen voor de reis.

Karin van Halewijck, Lier Belgie
Groepsreis Oman november 2019
1- Voorbereidende bijeenkomst (en) voor uw reis
Bijeenkomst was goed georganiseerd en gaf een klare kijk op de geplande reis. Aangenaam om de medereizigers voor de reis te kunnen ontmoeten; gezien eerste maal op reis met Parsaban en als niet-Nederlandse een extrapositief punt naar reis-verwachting toe.
2- Hotels
Alle hotels waren prima.
3- Vervoer, bus en 4x4 wagens
Het vervoer tijdens deze reis was dik in orde.
Persoonlijk hou ik niet zo van grote bussen, maar op deze manier is er natuurlijk voldoende plaats om ieder zijn eigen ruimte te geven.
De bus was comfortabel en voorzien van voldoende waterflesjes en van een behendige, aangename Omani chauffeur.
4X4 Toyota landcruisers waren allen recente goed functionerende wagens met degelijke chauffeurs; de indeling met 3 passagiers per wagens was optimaal voor de belevening van de berg -en woestijnritten.
4- Reisleiding
Aangename stijl en logistiek ter plaatse zeer goed.
De reisleider Noyan brengt zijn kennis goed over naar de reizigers in een levendige vertelstijl gespekt door humor en anekdotes.
5. Totale indruk van de reis
Mooie reis , heb genoten van de reis en van het reisgezelschap.
Oman heeft me positief verrast; diverse aspecten van het land kwamen aan bod in deze reis; mooie musea, wadi’s, woestijnlandschap, bergen , boten, kastelen, ruïnes en forten, dadelpalmen, … en vriendelijke bevolking en gidsen.

Addy Van Zon, Waalwijk
Groepsreis Oman november 2018
1- Bijeenkomsten ter voorbereiding op de reis
Zeer gedegen inleidende cursus voor de reis naar Oman. Munt uit in kwaliteit en kennis en was door de docenten prima voorbereid.
De verzorging tijdens beide dagen was zeer goed.
2- Kwaliteit vervoer gedurende de reis
Prima vervoer tijdens de reis door Oman.
De bus met chauffeur en de 4wiel aangedreven jeeps met chauffeurs in woestijn en bergen waren prima en zagen er netjes uit.
3- Accommodatie
De diverse hotels en tent in de woestijn waren prima.
4- Uw reisleider
Onze reisleider Noyan heeft een zeer uitgebreide kennis van het land Oman, spreekt de Arabische taal, is een uitstekend verteller zowel op het gebied van kunst, cultuur en historie en is zeer aangenaam in de omgang.
5- Uw totale indruk van de reis
We hebben tijdens de reis door Oman een goede indruk gekregen van het land op allerlei gebied.De logistiek van de reis was zeer goed georganiseerd. De bezoeken aan de forten / paleizen etc. waren de moeite waard. Chapeau.

Hanneke Advocaat
Groepsreis Oman november 2018
1) bijeenkomst vooraf;
Dit was de eerste keer van alle reizen die ik heb gemaakt dat ik deze „vooraf” info heb bezocht.
Dit was niet alleen heel goed verzorgd met een uitstekende catering maar ook zeer nuttig en waardevol!
Heel veel tijdens de reis gedane uitspraken waren al aangestipt tijdens de bijeenkomst vooraf.
Ook het feit dat je jouw medereizigers al een keer een middagje in de ogen hebt kunnen kijken vond ik plezierig.
2) kwaliteit vervoer en catering;
Absoluut prima, zowel de bus, als de SUV,s en ook de chauffeurs van dit al.
3) accommodaties;
Allemaal van een goed niveau, het hotel in Niswa had een aantal onvolkomenheden maar met een beetje duwen en trekken kwam ook dat voor elkaar.
4) reisleider en gids;
Alleen maar respect voor onze reisleider, zeer belezen! Grote geschiedkundige kennis over o.a. Oman en de islam! Zeer boeiende verteller en voor mij heel motiverend om mij hier verder in te verdiepen. Ik ging als een behoorlijk islam kritische reiziger mee maar het is onze reisleider absoluut gelukt mijn kritische houding hieromtrent ietwat te nuanceren.
5) totale indruk;
Fantastische reis

Ik heb gereisd met SRC ( Panama, Costa Rica en India ), Wereldcontacten ( Sri Lanka ) en Sawadee ( Brazilie en Argentinië ) en nu met Parsaban naar Oman. Mede door de fantastische begeleiding door Noyan en zijn team behoort dit tot de top!!

Lous Vlaanderen, Almere
Groepsreis Oman november 2018
1. De voorbereidende bijeenkomst over de reis naar Oman was heel nuttig, de lunch was heerlijk en het was fijn om meteen een globale indruk van het reisgezelschap te krijgen.
2. De bus was airconditioned en er was ruimte genoeg om lekker alleen te kunnen zitten. Van de tochten met de terreinwagens door het woeste Al Shams gebergte heb ik genoten. Alle lof voor de bedrevenheid van de chauffeur!
3. De accommodatie was goed tot zeer goed.
4. Noyan is een goede en ook humoristische verteller met veel kennis van zaken. Super!
5. Een prachtig land. Een vriendelijke bevolking. Een vierende sultan en dus feest voor het volk (en ons). Stenen en schelpen om op te rapen.
Forten en spookdorpjes in overvloed.
Heerlijk eten en fijn gezelschap.
Kortom: Een geweldige reis!

Beppie Giesbers, Amersfoort & Teun Van Noord, Hoogland
Groepsreis Oman november 2018
1- Bijeenkomsten ter voorbereiding op de reis
Hebben we als zinvol en nuttig ervaren. Ter voorbereiding op de reis maar ook om kennis te maken met reisgenoten.
2- Kwaliteit vervoer gedurende de reis
Uitstekend en comfortabel. Zeker de ruimte die je per persoon in de bus hebt. Goed werkende airco. Ook de fourwheeldrives waren zeer comfortabel vervoer. Zowel de bus als de 4WD met goede chauffeurs.
3- Accommodatie
Wisselend van sfeer maar allemaal van goede kwaliteit. Wel uiteenlopende prijsniveaus in de restaurants van de hotels. Onderweg lunches op leuke plekken. Zoals aan het strand. Gevarieerd en lekker eten.
Laatste hotel aan het strand had geweldige (grote) kamers met mooi uitzicht.
4- Uw reisleider
We vinden Noyan een geweldige reisleider die met zijn kennis en respect voor het land de reis “maakt”. Hij is een echte verhalenverteller en heeft veel gevoel voor humor. Het beschreven programma werd uitgevoerd. Tenzij het niet kon (mausoleum, niet toegankelijk). Ook was er ruimte voor wensen vanuit de groep.
5- Uw totale indruk van de reis
Geweldige reis die we niet hadden willen missen. Hoogtepunten vonden we onder meer de bergen, de veemarkt in Nizwa en de verlaten dorpen. De laatste dag aan het strand was ook heel mooi

Anky Guis-Lanser, Amsterdam
Groepsreis Oman november 2018
De bijeenkomst ter kennismaking met de reisgenoten en jouw lezing vond ik heel interessant.
Het vervoer was prima , een ruime bus
De hotels waren ook goedJe had als reisleider heel veel te vertellen, erg interessant.
De reis was goed georganiseerd, met o.a. leuke lunch plekken en een spectaculaire reis door de bergen.
Het was voor mij de 1e kennismaking met Parsaban en het was zeker positief om het aan te raden bij anderen.

Jon en Yvonne Meijnen, Ermelo
-
Bijeenkomsten ter voorbereiding op de reis:
Wat ons betreft een succes. Hoewel we uiteraard geen illusie hadden Arabisch te leren vonden we het toch een bijdrage geven om de Arabische wereld wat beter te leren begrijpen.
- Kwaliteit vervoer gedurende de reis:
Prima. Dat geldt zowel voor de bus als voor de 4wheel drives.
- Accommodatie:
Over alle hotels waren we tevreden en het laatste hotel in het bijzonder. Dat laatste speelde extra omdat we een late check out nodig hadden.
- Uw reisleider:
We waren heel tevreden met jou. Je colleges zowel in de bus als on site waren interessant en goed gedoseerd. Behalve je kennis van geschiedenis en cultuur was je vertel- en danskunst! ruim boven het gemiddelde.
- Uw totale indruk van de reis:
Het moge duidelijk zijn dat we heel positief zijn en dat ook aan anderen doorgeven.

Mevr. M. Van Baar en dhr. A. Barendregt, uit Driehuizen
Groepsreis Oman, februari 2018
1.Bijeenkomst(en) ter voorbereiding op de reis
Waardevol en enthousiasmerend
2.Kwaliteit vervoer gedurende de reis
Uitstekend
3.Accommodatie
Niets te klagen
4.Reisleiding
De reisleider was prima! De verhalen waren prachtig. De rit door de bergen super mooi.

Mevr. J. de Boer en H. Hoogstraten, uit Poppel, België
Groepsreis Oman, februari 2018
1. Bijeenkomst(en) ter voorbereiding van de reis
Veel interessante en nuttige informatie over Oman, perfect verzorgde catering en een prima gelegenheid om kennis te maken met de medereizigers.
2. Kwaliteit vervoer
Weer een lekker grote bus zodat iedereen ruim kon zitten, prima chauffeur.
Ook het vervoer in de land cruisers door de woestijn en de bergen was aangenaam.
3. Accommodatie
Goed
4. Reisleiding
Uitstekend, zoals altijd: leerzaam, nooit saai en met veel gevoel voor humor.
De plaatselijke gids voegde niet veel toe.
5. Totale indruk van de reisEen afwisselende reis die ons zowel met de cultuur als met de indrukwekkende natuur van Oman liet kennismaken en daarbij ook nog voldoende ruimte bood om te zwemmen, te lezen of er in je eentje op uit te gaan.

Mevr. S. Mobasser, uit Mijdrecht
Groepsreis Oman, februari 2018
Bedankt voor een heel aangenaam en plezierige reis.
1.Bijeenkomst(en) ter voorbereiding op de reis:  Heel goed idee, goed georganiseerd met interessante inhoud.  Blijven doen, alstublieft!
2.Kwaliteit vervoer gedurende de reis:  Het vervoer was heel goed.
3.Accommodatie:  Ik vond het heel goed.  
4.Reisleiding:  Heel goed en interessant5.Uw totale indruk van de reis:  Een heerlijke vakantie, interessant, met veel te zien en te ervaren

Dhr. F. van der Reijt, uit Tilburg
Groepsreis Oman, februari 2018
1.Bijeenkomst(en) ter voorbereiding op de reis.
Goed verhaal
2.Kwaliteit vervoer gedurende de reis.
Uitstekend
3.Accommodatie.
Gewoon goed
4.Reisleiding.
Uitstekend geïnformeerd en gezellig.
5.Uw totale indruk van de reis.
Een goede indruk gekregen van het land. Aanbevelenswaardig.

Luce Vrancken, Maastricht
Groepsreis Oman november 2017
Met heel veel plezier denk ik terug aan de reis naar Oman.
Het begon al bij de voorbereiding in het kantoor in Amsterdam, waar we uitvoerig op de hoogte werden gebracht van wat ons te wachten stond in culturele, praktische en Arabische zin. De lunch was voortreffelijk.
Tijdens de reis hebben we gelogeerd in verschillende accomodaties, variërend van goed tot luxueus, soms iets te ver van het centrum van een stad. Noyan, onze begeleider heeft niet alleen de gave van het woord, maar weet inhoudelijk te boeien.
Het vervoer per bus liep gesmeerd met een prima en charmante chauffeur.
De tocht met de terreinwagens door de bergen was een belevenis.
Kortom: een geweldige reis met een dito reisleider en een zeer gemêleerd gezelschap.

Rijk Swets en Maggia Gerritse, Bloemendaal
Groepsreis Oman november 2017
1- Bijeenkomsten ter voorbereiding op de reisDe informatie die Noyan heeft gegeven was zoals gebruikelijk zeer informatief en ook educatief. Prima dus en goede voorbereiding op de reis. Tevens fijn om je aanstaande reisgenoten te ontmoeten.
2- Kwaliteit vervoer en catering gedurende de reis
Kwaliteit van vervoer was prima met uitstekende en erg leuke chauffeur.
Niet op gerekend: wegen in Oman zijn voortreffelijk!Ook de catering was prima.
3- Accommodatie
Hotels waren van goede kwaliteit.
4- Uw reisleider/gids
Zowel de reisleider als de 'Omani'-gids waren prima en vulden elkaar qua informatie goed aan. Wederom was Noyan onze lopende encyclopedie en met veel humor!!
5- Uw totale indruk van de reis
Het land van Sultan Qaboos bin Sa'id is een grote verrassing!
Oman is een afwisselend en toegankelijk land, met een zeer gastvrije bevolking.
Verrassende natuur en boeiende historie, waar men er alles aan doet om het culturele erfgoed van Oman goed te conserveren.Een parel!

Alina Slingerland en Rinus van Housselt, Rotterdam
Groepsreis Oman november 2017
1- Bijeenkomsten ter voorbereiding op de reis
De bijeenkomsten – over de reis en taal – was informatief en ook qua catering weer prima verzorgd. De informatie vooral over het land en de reis maakt dat wij anders hebben gereisd door Oman; meer oog voor details en welke betekenis wij aan wat we zien kunnen geven.
2- Kwaliteit vervoer gedurende de reis
De bus en chauffeur waren prima, maar ook onze chauffeurs in de 4-whiel drive door de bergen en de woestijn waren goed.  
3- Accommodatie
De hotels waren goed. Natuurlijk hadden we in Nizwa ook graag een zwembad en leuk restaurant bij het hotel gewild, maar nu was het ook prima geregeld door de reisleider; gewoon lekker elke avond ergens anders eten.  
4- Uw reisleider
Super! Wij reizen graag met Noyan. Zijn enthousiasme voor reizen en zijn kennis van de geschiedenis, kunst en cultuur van een land maken het heerlijk om met hem op reis te zijn.
5- Uw totale indruk van de reis
De reis door Oman was de meest relaxte reis die wij met Parsaban hebben gemaakt; ook genoeg tijd voor zwemmen in een zwembad en de Arabische Zee. Maar toch ook veel bijzondere dingen gezien, zoals de Sultan Qabus Grand moskee, het Bayt Al Zubair- en en nationaal museum in Muscat, de verschillende forten en kastelen (waarvan Jabrin kasteel onze favoriet) en natuurlijk onze tochten door de woestijn en de bergen.

Silvy Philippi en Paul van Erven, Bavel
Groepsreis Oman november 2017
1- Bijeenkomsten ter voorbereiding op de reis
De info bijeenkomst was weer prima geregeld, je weet het boeiend te brengen.
2- Kwaliteit vervoer en catering gedurende de reis
Onze chauffeur was prima en ontzettend aardig. Heel fijn dat we weer een grote bus tot onze beschikking hadden, heel prettig dat we ruim konden zitten. De ritten in de landcruisers waren prima.
3- Accommodatie
De accommodatie was goed. Het resort aan de kust was prima, heel fijn zo’n laatste dag aan het strand.
4- Uw reisleider/gids
Tja, volgens mij is het niet goed voor jou om van iedereen te veel lof te horen…… Niet voor niets heb je een grote club trouwe reizigers die zelfs ongezien een nieuwe reis met Parsaban boeken en die al jaren met jou op reis gaan! Je weet veel en brengt alles heel boeiend en met veel humor, de geschiedenis leeft door de manier waarop je het brengt.
De plaatselijke gids voegde niet veel toe.
5- Uw totale indruk van de reis
Het was een leuke en gezellige reis, alles prima geregeld.
De tocht door de bergen was geweldig, zeker erin houden, evenals de nacht in de woestijn.