PARSABAN

"De reuzenstenen van de Goden"
Cultuurhistorische reis naar Libanon (12 dagen)

Reactie reizigers:

Silvy en Paul van Erven, Bavel
Groepsreis Libanon 15 mei 2019
De reis was geweldig, erg mooi land, verrassend, boeiend en veilig. De Bekka vallei is op de site van BuZa oranje gekleurd maar daar is helemaal niets van te merken, heb mij geen moment onveilig of ongemakkelijk gevoeld.  De diversiteit was onverwacht. Erg mooi om in het nationaal museum heel veel te zien en daarna op die plaatsen te komen waar de spullen vandaar komen. Ook zeer interessant om de verschillende religies naast elkaar te zien.
Zeker een aanrader!
PROGRAMMA
Van tevoren vroegen wij ons af of 12 dagen niet veel te kort zou zijn voor een klein land als Libanon, maar het blijkt eigenlijk precies goed te zijn. Programma zorgde voor een heel aangenaam tempo, relaxed en toch heel veel gezien.
HOTELS
Die waren gewoon erg goed, heel fijn dat oude paleis met zwembad.
Hotel in Byblos is perfect, andere hotel aan zee was ook fijn, het chalet hotel in het cederhout was erg gezellig. Het zat ook gezellig in het restaurant in de tuin van het hotel met eigen rivier en zwanen. De ligging van Caramel hotel in Beirut is perfect. Zeker aanhouden al deze hotels. Fijn rustig gelegen.
VERVOER
Voor jouw verwende Parsaban reizigers is het na Iran en Oman even wennen om naast elkaar te moeten zitten in deze kleinere bus, maar het is helemaal duidelijk dat een grotere bus hier absoluut onmogelijk is! Alle lof voor Bassam, de chauffeur die ons probleemloos overal doorheen manoeuvreerde, vooral die steile afdaling vol haarspeldbochten naar het klooster in de diepte.
LUNCHES
Die waren gewoon perfect, erg leuke en gezellige locaties met heerlijk eten. Ik ben gelukkig maar 9 ons aangekomen…..Heel fijn ook het avondeten wat jij steeds regelde, het restaurant in Beirut is zeker een aanrader.
Kortom, wij vonden het een hele mooie reis en hebben weer genoten van jouw uitleg en verhalen.
De bijeenkomst vooraf was ook weer erg nuttig.

Ariadne Andriessen, Lelystad
Groepsreis Libanon 15 mei 2019
Dit was een top reis in alle opzichten!De bus, de chauffeur, de lunches, de hotels en jij natuurlijk, allemaal uitstekend.
Het programma was zeer gevarieerd, het hele land in een notendop gezien en kunnen proeven.
Een fantastische culinaire, culturele en historische reis met een prachtige afwisselende natuur, waar we gelukkig ook van konden genieten.

Jan Braak en Nel Snoek, Purmerend
Groepsreis Libanon 15 mei 2019
Accommodatie en vervoer:
De hotels waren goed tot zeer goed.Het vervoer was prima aardige chauffeur.
Lunches:
De lunches waren heerlijk en erg uitgebreid.
Programma en reisleiding
Het was een prachtige reis heel gevarieerd. Veel cultuurhistorische aspecten en een zeer mooie natuur. Een prachtig land zeker een aanrader!
De reisleiding was wederom top. Goede deskundige uitleg van Noyan.
De plaatselijke gids had ook veel kennis van zaken.

Henk Pasma en Bibi Jansen, Doetinchem
Groepsreis Libanon 15 mei 2019
Wij hebben genoten van de Libanon-reis.
1. Hotels prima met Tripoli als geringe dissonant
2. Lunches werden steeds beter alleen te overvloedig aanbod!
3. Transport excellent met prima chauffeur met gevoel voor humor.
4. Reisleiding van jou zoals we gewend zijn, voor een deel vastgelegd op mijn video.
Alles bij elkaar een schitterende ervaring en zeker aan te raden!

Alan Ferguson
Groepsreis Libanon 15 mei 2019
Programma:  
Prachtig divers programma over de cultuur, geschiedenis en politiek van de Levant in het algemeen en Libanon in het bijzonder.
Vanaf de tijd van de Feniciërs tot het Midden-Oosten van vandaag.   Goed georganiseerde dagelijkse programma's met inbegrip van historische locaties, city tours, musea, samen met de gedetailleerde uitleg en toelichting zoals Noyan altijd verzorgt.
Hotels: Goede hotels met comfortabele en stille kamers.Vervoer Comfortabele tourbus, geschikt voor het verkeer in Libanon.
Lunches: Fantastisch gevarieerd Libanees eten van home-cooking kwaliteit.
De tour is alleen al vanwege de culinaire aspet zeer de moeite waard!

Laurette Hulswit, Bleskensgraaf
Groepsreis Libanon 15 mei 2019
1. Bijeenkomst voorbereiding:
Weer zeer de moeite waard. Ook goed om je medereizigers te ontmoeten.
2. Kwaliteit vervoer:
Goed. Voor dit land met zijn bergen, bochtige wegen en smalle straatjes is een kleinere bus perfect.
3. Accommodatie:
Heel goed. Het Resthouse in Tyr was iets minder, maar voor één nacht geen probleem.
Caramel in Beirut vond ik heel prettig. Prima ligging en plezierig personeel. Ook lekker eten.
4. Reisleiding:
Noyan, zoals altijd, interessant, goed gedoseerd, kundig en met humor.
5. Totale indruk:
Fantastisch!
Een land om nog eens naar terug te gaan.

Joke ten Brummelhuis, De Bilt
Groepsreis Libanon 15 mei 2019
Hotels:
Heerlijke hotels hebben we gehad. In Beiroet in het centrum van Beiroet in de Hamrastraat, prachtige plek, je zag het leven in Beiroet, je kon lopen naar de zee langs de boulevard van de middellandse zee.In Byblos hadden we een heel super hotel aan zee in de buurt van de historische wijk. Je kon heerlijk uit eten gaan daar ’s avonds, hele mooie plek.
Alle hotels waren goed, maar deze 2 sprongen er voor mij uit.
De lunches:
Nog nooit heb ik steeds zo lekker gegeten, overheerlijke lunches met heerlijk verschillende smaken, doet denken aan de keuken van Ottolenghi, maar dan nog overvloediger. De lunches waren voor mij de hoofdmaaltijd.
Op leuke plekken kwamen we terecht om te lunchen, je moet deze plaatsen echt kennen, anders kom je er niet zomaar terecht.
Het vervoer:
Prima bus met chauffeur, voldoende ruimte voor iedereen om ontspannen te kunnen zitten en ruimte om goed rond om je heen te kunnen kijken.
De reisleiding:
Een betere gids dan Noyan kun je niet hebben, hij weet veel, hij vertelt heel beeldend, zodat je meegenomen wordt in zijn verhaal, het is nooit saai om naar hem te luisteren. Voor mij is het belangrijk om met een reisleider mee te gaan die veel weet van het land, de geschiedenis en de huidige situatie in het land. Dat kan Noyan als geen ander.
Het programma:
Het was een prima programma, veel gezien van Libanon.
Baalbek vond ik heel bijzonder om daar te zijn, hele mooie plek. Wist nooit dat Libanon zo’n vruchtbaar land was in de Bekkavallei.
Het berglandschap is prachtig, we troffen nog wallen van meters hoge sneeuw langs de weg.
Ook bijzonder om te ervaren hoe verschillend de steden of dorpen zijn waar verschillende godsdiensten naast elkaar leven.
Verschil in rijkdom tussen verschillende gebieden. Door in het land rond te reizen ervaar je de verschillende politieke en godsdienstige invloeden in een land dat al zo’n lange historie heeft.
Voor mij was het een onvergetelijke reis, ik heb heel veel gezien en gehoord, daar heb ik volop van kunnen genieten.

Els van der Werff, Schagen
Groepsreis Libanon 15 mei 2019
Ik heb genoten van de reis door het zeer afwisselende landschap. Vooral de tocht door de bergen en over de pas was spectaculair.
Zoveel sneeuw en ijs en een dag later ruim 30 graden in de Bekaa vallei!
Beiroet was een leuke stad om te verkennen, het Boutique hotel prima en zeer gunstig gelegen.
Tyrus een enig plaatsje en een fantastisch hotel aan zee. Bcharre had ik niet willen missen.
Uitstekend hotel en dichtbij het cederbos.Anjar vond ik haast nog indrukwekkender dan Baalbek. Jammer dat die steigerdoeken veel verhulden. Ik heb genoten van de wandeling in het andere cederbos, op weg naar Sidon.
Eigenlijk het enige hotel waar je het massa toerisme kon ervaren. Dan was het zomerpaleis de dag ervoor wel even anders; een geweldige ervaring.

Kortom:-afwisselende en interessante route-veel interessante bezienswaardigheden-meestal goede tot zeer bijzondere hotels-lekker eten-zeer goede informatie van de reisleider Noyan-ook heel goede informatie van de plaatselijke gids.  Ik ben heel blij met Noyan en zeer tevreden over programma's en prestaties van Parsaban.